Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Właściwa może łatwo poprawić nie tylko poziom potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
w tym czasie do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Łatwo go uzupełnić spożywając
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
istotny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten z kolei
pobudza nasze libido. Podczas
spożywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
a łatwo go uzupełnić
poprzez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niesamowicie
istotnym elementem jest także
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
produkcję spermy oraz zwiększa żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
także w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak kakao, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli pragniemy
uzupełnić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



tania levitra
cialis cena