Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Nie odchudzaj się na siłę

Trzeba
jeść, aby stracić
nadmierne kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| mądrze. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko trzeba włączać do śniadania, obiadu oraz kolacji.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najlepiej dawać
razem białka zwierzęce oraz roślinne.
Potrzebne są także tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, lecz zawsze, gdy
konsumujemy zbyt wiele kalorii.
Tłuszcz należy konsumować w
ograniczonych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze dostarczają aż 30 procent energii, a
zatem należy konsumować blisko 70 gramów
tłuszczu codziennie. Tłuszcze sycą oraz ograniczają glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie tuczy. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy każdego dnia i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie porcje owoców trzeba
mieć w diecie, ale nie wolno jadać
winogron, bananów, śliwek – te owoce mają mnóstwto cukru. Można jeść jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce konsumuje się po
posiłku, na deser, wtedy
idealnie się trawią i są bardzo dobre
dla zdrowia. Po godzinie 18.00 nie powinno
się konsumować owoców, bo nie strawi się
ich przed spaniem. Około 40 gramów błonnika
dziennie musi zjeść
każda kobieta, aby
skutecznie
strawić i przyspieszyć
przemianę materii.
Pyszne jadło
i sytość pozwalają zrzucać kilogramy
w sposób błyskawiczny. Dlatego trzeba
przygotować racjonalne tracenie nadwagi.

 tabletki na odchudzanie lipo

tabletki odchudzające meridia skutki uboczne